Vadslagning tycks ha förekommit i alla kulturer under alla tider.

Vadslagning tycks ha förekommit i alla kulturer under alla tider. Försök att förbjuda spelande har vanligen misslyckats. I 1600-talets England, exempelvis, tog spelandet fart på allvar när att Charles II 1660 återetablerade monarkin efter flera år av brutalt inbördeskrig och bistert puritanskt välde. Den ”muntre kungen”, som Charles II kallats, älskade hästar, kvinnor och spel. På de brittiska öarna och i de engelska kolonierna i Nordamerika spelade man om allt mellan himmel och jord: hundslagsmål, slag, belägringar, födelser, dödsfall och cricket. Andra delar av världen upplevde en liknande utveckling.

Under 1900-talet blev spelandet mer strukturerar. I Sverige drogs exempelvis stryktipset drogs igång för nära 80 år sedan. Till en början bestod kupongen av 12 matcher. För varje rad betalade man 25 kronor. I och med Tipsextras genomslag i slutet av 1960-talet utvidgades antalet matcher till 13. Länge dominerade fotboll och hästar (framför allt V75) spelandet i Sverige. Sakta men säkert har spelandet vuxit och omfattar numera inte bara allt möjliga sporter utan även en mängd andra tilldragelser. Tack vare internet kan vi idag enkelt satsa på matcher och tävlingar i alla delar av världen. Antalet ombud som erbjuder nätspel blir större och större för varje år. Det är inte helt enkelt att orientera sig längre. För att få bättre koll på trender inom nätbetting, besök informationssajten bettingresurs.se. Med vår hjälp kan du vara säker på att hitta de bästa erbjudandena!

Canbet har funnits sedan mitten av 1990-talet och har idag kunder från mer än 100 länder. Här kan du spela på mer än 500 sportevenemang varje vecka. Mer information om Canbet hittar du på www.bettingresurs.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *