Vadslagning och skrock

Det finns nog ingen sorts människor som är mer skrockfulla än spelare.
Orsaken kan nog vara att spel är i stor utsträckning baserad på slumpen – vilket ligger utanför vår påverkan. Skrock innebär mycket att skapa en relation med krafter som anses kunna påverka slumpen. Så genom att vi agerar på ett särskilt sätt gentemot dessa krafter, kan de styras att agera till vår förmån. Att det sedan inte finns några egentliga belägg för att dessa krafter finns och att vi kan påverka dem – verkar ha mindre betydelse för de skrockfulla spelarna än att få känna att de gör något. Enligt skrocktraditioner finns det några återkommande saker som sägs föra otur med sig. Vissa kan man motverka – andra är det bara att bita ihop och gå vidare efter.
Krossar du en spegel får du sju års olycka. Du kan motverka detta om spegelbitarna läggs i ett vattendrag eller förstörs i smulor innan du speglat dig i skärvorna.
Att gå under en stege sägs ge otur. Men bör bara ha relevans om någon står på stegen och råkar tappa något tungt när du går under. Att inte ha hundra vid spelbordet är något skrockfulla vill undvika. Men det är nog snarare sunt förnuft. En hund som plötsligt flippar vill man inte ha hoppande över ett spelbord fullt av spelmarker och kort.
Vill du läsa mer vettiga saker om spel och vadslagning – gå då in på www.vadslagningar.se och få lite nyttig läsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *