Det norra ansiktet i vildmarken

När du beger dig ut i vildmarken är det vissa saker du helt enkelt behöver. Lite erfarenhet, rätt utrustning och väldigt bra och väl anpassade kläder. För att hitta detta behöver du ett märke som du kan lita på, där du vet att det du köper går att lita på. Var kan du då vänd dig?
The North Face är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på produkter för friluftsliv som ytterkläder, fleece, jackor, skjortor, skor och utrustning såsom ryggsäckar, tält och sovsäckar.
De kläder och den utrustning som förs brukar uppskattas mycket av exempelvis bergsbestigare, skidåkare, snowboardåkare, vandrare och uthållighetsidrottare.
Företaget sponsrar flera professionella idrottsmän från exempelvis löpning, klättring, skidåkning och snowboard.
The North Face varumärket grundades 1968 i San Francisco, när Douglas Tompkins och Kenneth “Hap” Klopp startade en butik med utrustning för friluftsliv. Så småningom fick butiken namnet The North Face. Detta namn valdes eftersom den norra sidan av ett berg på norra delen av jordklotet generellt är den svåraste sidan att klättra.
The North Face logotyp är designad av designern David Alcorn och består av en något skev kvartscirkel med två rader som går genom den. Denna bild är en tolkning av Half Dome, en massiv granitmonolit i Yosemite National Park –  sett från väster.
North Face väskor är, likt deras övriga sortiment, av mycket hög och tålig kvalité. Är du intresserad av att köpa deras väskor kan du besöka www.väskmodeller.se. Här hittar du dessutom en lång rad andra väskor från många olika tillverkare och märken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *