Allt från barntillåtet till barnförbjudet i Amsterdam

Allt från barntillåtet till barnförbjudet i Amsterdam
Amsterdam är en stad med ett väldigt sammansatt rykte. På samma sätt som flera av konsthistoriens största målare varit verksamma i denna stad är den också hemmet för legaliserad prostitution och marijuana. Amsterdam som vagga för den moderna konsten i Europa kan knappast diskuteras. Här verkade både Vincent van Gogh och Rembrandt – två av världshistoriens mest respekterade målare. Men detta är också Europas mest liberala stad – med bordeller som betalar skatt till staten och kaffehus som serverar chokladkakor med hasch i – och betalar skatt till staten.
Amsterdam är en sammansatt och spännande stad som är väl värd ett besök av så många olika orsaker att man knappt vet var man ska börja och ännu mindre var man ska sluta.
Att hitta i Amsterdam sägs heller inte vara så enkelt. Så även om du vet exakt var du vill börja och sluta din resa i staden så är det inte helt säkert att du hittar rätt bland tunnelbanor, bussar och kanalbåtar. Staden är ett misch masch av massor av olika färdmedel. Men ta dig alltid mot centralstationen och utgå från den, så bör du hitta rätt. Om inte annat; fråga en inneboende – de sägs vara mycket trevliga och hjälpsamma.
Vill du få en massa tips om vad du kan hitta på i Amsterdam och var du kan hitta ett bra och billigt boende i staden, så kan du gå in på www.amsterdamhotel.se och hitta många bra artiklar om staden där.

This entry was posted in Resor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *